Nova vest
Tenis

Sreda, 23.11.2011.

15:16

Janko propustio meč loptu i izgubio

Srpski teniser Janko Tipsarević izgubio je od Tomaša Berdiha iz Češke u drugom kolu Mastersa u Londonu sa 2:6, 6:3, 7:6.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tipsarević je imao meč loptu u taj brejku trećeg seta, odigrao je hrabro i krenuo na mrežu, ali je za malo promašio.

Zatim je odservirao duplu grešku i poklonio rivalu meč loptu, koju je Berdih realizovao uz malu pomoć sreće, pošto se Tipsarević nakon riterna okliznuo. Od 21 sata na TV B92 možete gledati meč između Novaka Đokovića i Davida Ferera.

Prvi gem Berdih je odigrao očajno – servis ga nije služio, a Janko je strpljivo gradio poene i čekao grešku rivala ili priliku za napad. Tipsarević je lako ’osigurao’ brejk, zatim je imao i 0:30 u narednom gemu, ali Čeh je odoleo uprkos činjenici da je retko ubacivao prvi servis.

Međutim, Berdih nikako nije uspevao da pronađe ritam na servisu, a Tipsarević je bi pun energije i delovao je veoma koncentrisano. Posledica toga bio je novi brejk i vođstvo od 4:1.

Posao još nije bio gotov s obzirom da je Janko dupli brejk prednosti imao i nedavno u Parizu, pa je izgubio set.

Čeh je sada došao do tri vezane brejk lopte, ali Tipsarević uzima pet poena u nizu, samim tim i prvi set za 38 minuta igre (6:2).

U drugom setu Berdih je podigao nivo igre, a to se pre svega odnosilo na igru sa osnovne linije, uz poneki snažni servis. Jankove šanse za brejk zato su se smanjile, ali srpski teniser bio je jednako siguran na svoj servis.

Tako je bilo sve do osmog gema u kojem je Berdih nekoliko puta odlično riternirao i došao je do dve uzastopne brejk lopte. Prvu je Janko spasao u drugom poenu, ali Čeh je drugu iskoristio – Tipsarević je odservirao odličan kik servis u stranu i ’otvorio’ teren otervaši rivala u stranu, ali nije napao dovoljno duboko i Berdih je ’pasingom’ napravio brejk (5:3).

To je demoralisalo Janka, a Berdiha je brejk dodatno motivisao, pa je bez problema izjednačio u setovima (6:3).

Tipsarević nije dozvolio da gubitak drugog seta ozbiljnije utiče na njega i u odlučujućem setu prvi je došao do prilike za brejk.

Bilo je to u četvrtom gemu, kada je Tipsarević umereno agresivnom igrom i sjajnim riternima došao do jedne brejk šanse. Međutim, Berdih je hranbro napao bekhendom, pogodio je liniju i ubrzo je izjednačio na 2:2.

Do kraja seta brejka više nije bilo, mada je srpski teniser bio bliži tome, pa je pobednika meča odlučivao taj brejk.

Prvi do mini-brejka stiže Čeh posle greške Tipsarevića iz forhenda (5:3). Međutim, Janko uzvraća, osvaja tri poena i dolazi do meč lopte. Napao je u meč lopti forhendom u bekhend rivala i krenuo na mrežu, ali je njegov volej završio u autu.

Tipsarević je tokom celog meča rizikovao pri drugom servisu, to je učinio i na 6:6 u taj brejku, ali je napravio duplu grešku. Berdih je potom odlično odservirao, Janko je uspeo duboko da vrati ali se ukliznuo, pa je Čehu ostalo samo da ubaci loptu u polje i da počne sa slavljem nakon dva časa i 26 minuta borbe.

Da je statistika često varljiva, pokazuje i ovaj meč – Janko je imao 32 ’vinera’ i 21 neiznuđenu grešku, dok je Berdih zabeležio 28 direktnih poena i 34 greške.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu